Curs "Aplicaţii web cu C# şi ASP.NET"
Last post 08-06-2007, 16:01 by Tina. 40 replies.
Page 3 of 3 (41 items)   < Previous 1 2 3
Sort Posts: Previous Next
  •  11-11-2005, 0:07 6228 in reply to 6119

Re: Greva

Anonymous wrote:
    Am si eu o intrebare. Sunteti si voi in greva?:)
    A fost greva ?!? Huh? [:^)]
  •  11-14-2005, 18:38 6235 in reply to 6119

potzi sa-mi dai sintaxa de la connection_string pentru conexiunea la MSSQLServer2000

am incercat cu:
    const string CONNECTION_STRING = "workstation id=BECKS;packet size=4096;integrated security=SSPI;data source=BECKS;persist security info=False;initial catalog=elearning";

dar nu vrea; zice :
    Login failed for user 'BECKS\ASPNET'.

PS : formula de mai sus e cea pe care o da si el daca iau conexiunea si fac drag & drop pe formular
  •  11-15-2005, 10:37 6237 in reply to 6119

Anonymous wrote:
    potzi sa-mi dai sintaxa de la connection_string pentru conexiunea la MSSQLServer2000 am incercat cu: const string CONNECTION_STRING = "workstation id=BECKS;packet size=4096;integrated security=SSPI;data source=BECKS;persist security info=False;initial catalog=elearning"; dar nu vrea; zice : Login failed for user 'BECKS\ASPNET'. PS : formula de mai sus e cea pe care o da si el daca iau conexiunea si fac drag & drop pe formular
    Folosind Enterprise Manager, adaugă user-ul BECKS\ASPNET la lista de Logins (Security\Logins) şi apoi dă permisiuni de SELECT, INSERT (ce mai ai nevoie) pe tabela respectiva.
  •  11-15-2005, 10:52 6238 in reply to 6119

Pentru cei care nu au mai folosit pana acum limbajul SQL (de interogare a unei baze de date);

Cautarea (selectia) in  baza  de  date  se  face  cu  comanda  SELECT,  care are
    urmatoarea sintaxa (foarte) simplificata:

SELECT [coloana1], [coloana2], ..., [coloanan]
    FROM tabela
    WHERE conditie

Ex.: SELECT [ID], [Title], [Text] FROM Documents WHERE [CheckedOut]=1

iti  va  returna  id,  titlu si textul documentelor care au in coloana
    CheckedOut valoarea 1.

Pentru modificarea bazei de date poti folosi urmatoarele comenzi SQL:
    - insertie:

INSERT  INTO  tabela (coloana1, coloana2, ..., coloanan) VALUES (val1,
    val2, ..., valn)

ex. INSERT INTO Documents ([ID], [Title]) VALUES (1, 'cucu')

- modificare:

UPDATE tabela SET coloana1=val1, coloana2=val2, ... WHERE conditie

ex. UPDATE Documents SET [Title]='alt titlu' WHERE [ID] = 4

- stergere:

DELETE tabela WHERE conditie

ex. DELETE tabela WHERE [ID]<5
  •  11-15-2005, 14:06 6241 in reply to 6238

Help

Cum fac sa pot folosi proiectul trimis de tine. Nu imi compileaza si mi-ar lua destul de mult sa il fac eu dinnou . Chiar as avea mare nevoie de el , pt ca altfel nu cred ca voi termina tema la timp. Multumesc
  •  11-17-2005, 13:30 6248 in reply to 6241

Re: Help

Anonymous wrote:
    Cum fac sa pot folosi proiectul trimis de tine. Nu imi compileaza si mi-ar lua destul de mult sa il fac eu dinnou . Chiar as avea mare nevoie de el , pt ca altfel nu cred ca voi termina tema la timp. Multumesc
    Ce erori iti da? La mine compileaza...
  •  11-29-2005, 11:10 6277 in reply to 6248

cateva remarci

Am cateva comentarii:

1) instalarea unui dir. virtual in IIS functioneaza doar daca dam acelasi nume la alias ca si fisierul .sln (cel putin la mine). De asemenea, daca selectez mai mult decat permisiile implicite nu functioneaza.

2) tag-ul <location> trebuie sa inlocuiasca <authorization>, imediat dupa comentariul <!-- Authorization>. Oriunde altundeva nu merge.

3) FormsAuthentication.Signout();  pare sa nu existe sau sa nu fie recunoscut de Visual Studio. Daca are cineva o idee despre ce trebuie facut... Merci.
                                                   Eva

•  11-29-2005, 13:37 6278 in reply to 6277

Re: cateva remarci

Anonymous wrote:

Am cateva comentarii:

1) instalarea unui dir. virtual in IIS functioneaza doar daca dam acelasi nume la alias ca si fisierul .sln (cel putin la mine). De asemenea, daca selectez mai mult decat permisiile implicite nu functioneaza.
              2) tag-ul <location> trebuie sa inlocuiasca <authorization>, imediat dupa comentariul <!-- Authorization>. Oriunde altundeva nu merge.

3) FormsAuthentication.Signout();  pare sa nu existe sau sa nu fie recunoscut de Visual Studio. Daca are cineva o idee despre ce trebuie facut... Merci.
                                                   Eva

1. Cand creezi o noua aplicatie web, Visual Studio creeaza automat un director virtual care are numele aplicatiei (si implicit numele fisierului sln). Daca nu ai nevoie sa redeschizi solutia in Visual Studio, ai putea sa instalezi o aplicatie in orice director virtual (si ar functiona). Eroare iti va da doar atunci cand vei incerca sa deschizi solutia in VS, pentru ca el cauta intr-un anumit director virtual (=numele aplicatiei = numele fisierului sln), iar tu ai aplicatia in altul. Pp. ca de asta ti-a dat eroare.
    Legat de permisii implicite, la ce te referi mai exact?

2. Smile [:)] Merge si altundeva. De altfel, altundeva este locul tag-ului <location>. Daca urmaresti linkul urmator http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/cpgenref/html/gngrflocationelement.asp, vei observa ca in schema default a fisierelor web.config, tag-ul <location> este fiu al tag-ului <configuration> (care este radacina). In schimb, authorization se gaseste in <configuration><system.web>, deci este gresit sa pui location in <configuration><system.web>. Sunt curios cum de-ti merge!!!

3. Clasa FormsAuthentication exista!! Wink [;)] Este insa intr-un namespace neimportat implicit, si anume: System.Web.Security. Trebuie sa adaugi clauza "using System.Web.Security;" la fisierul tau .cs sau sa folosesti numele lung pentru a referentia clasa System.Web.Security.FormsAuthentication.
  •  11-30-2005, 11:22 6281 in reply to 6278

Ick! [+o(] Re: cateva remarci

1) Cu "permisiile implicite" voiam sa zic "access permissions" care se ofera la crearea unui director virtual, si anume: read si run scripts (such as ASP). Cat despre eroarea care apare cand nu dau acelasi alias ca si numele solutiei, ea zice: "Visual Studio .NET cannot create or open the application. The likeliest problem is that required components are not installed on the local Web server. Run Visual Studio .NET setup and add the Web Development component." 

2)  Nu stiu de ce mergea si altundeva. Ca de altfel si tag-ul <appSettings> ! Dar cred ca erorile astea erau mascate de cea de la 3). Acum ca s-a rezolvat, am putut vedea si restul de erori.

•  11-27-2006, 22:04 6810 in reply to 6190

Re: Curs "Aplicaţii web cu C# şi ASP.NET"

am si eu o intrebare

cum accesez o baza de date ms access fara sa ii specific calea?

o cale virtuala sau ceva asemanator

•  08-06-2007, 16:01 16261 in reply to 6194

Curs "Aplicaţii web cu C# şi ASP.NET"

Salut

sunt Tina

de curand m-am apucat de invatat AsP.NEt 2.0 si am cam intrat in ceata cu .ascx

urmaresc aplicatia pe care ati propus-o..

insa as avea nevoie de mai multe explicatii

cum ar fi :

cum sa fac sa imi afiseze pe rand panel-urile ?

ma refer la momentul cand dau click pe linkuri !!!

ms

TINICIK
Page 3 of 3 (41 items)   < Previous 1 2 3
View as RSS news feed in XML
Despre

Student Club este dedicat pasionatilor de tehnologie.

Vei intalni membri sau alumni ai Microsoft Student Partners ce vor contribui cu bloguri, articole, evenimente sau pe forumuri.

Detalii

• Despre
  • Confidentialitate
  • Termeni si conditii
  • Contact